Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Met de bus over de Golden Gate Bridge rijden

Pijler Golden Gate Bridge

Over de Golden Gate Bridge rijden

Eens over de Golden Gate Bridge rijden was één van de dingen die al jaren op mijn bucket list stond. Toen we in San Francisco waren moesten we dan ook niet lang twijfelen om een (bus)ritje over deze legendarische brug te maken.

We kozen er bewust voor om niet zelf met de auto over de Golden Gate Bridge te rijden, maar met de Hop On Hopp Off bus. Waarom? Omdat ik gewoon wilde genieten van de rit en het uitzicht onderweg. Wanneer je zelf moet rijden ben je meer met het verkeer bezig dan de omgeving.

Busrit over Golden Gate Bridge

48 hours

In ons hotel kochten we een 48h ticket voor deze bus, zodat we er 2 volle dagen gebruik van konden maken. Een voordeel van deze bussen is dat ze langs de bekendste bezienswaardigheden rijden. Voor ons was dit meteen ook het vervoersmiddel waarmee we de stad San Francisco zouden verkennen tijdens ons verblijf.

Over de Golden Gate Bridge rijden

Frisjes

Ondanks het zomer was (we waren er in de maand juli) hadden we het behoorlijk koud op de bovenverdieping van deze bus. Het was op zich al behoorlijk fris in San Francisco en de wind deed het nog eens extra koud aanvoelen. Maar het uitzicht maakte alles goed. Het was gewoon geweldig om de brug op deze wijze te bewonderen!

Over de Golden Gate Bridge

Dankzij het open dak kan je de enorme pijlers van dit bouwwerk goed aanschouwen. Het is best wel indrukwekkend om deze gigantische torens van zo dichtbij te zien.

De route van de Hop On Hop Off bus loopt vanuit het centrum van San Francisco, over de Golden Gate Bridge, tot aan het ‘Golden Gate Bridge View Point‘. Op dit uitkijkpunt is er een stopplaats waar je, indien je dit wenst, kan uitstappen om van het uitzicht op de wereldberoemde brug te genieten.

Golden Gate Bridge hoogte

Golden Gate Bridge View

De foto hieronder hebben we gemaakt vanaf dit uitzichtpunt.

Golden Gate Bridge View

Terug richting San Francisco

Nadat we even genoten hadden van het panorama namen we de bus terug richting San Francisco. De bus reed nog een stukje over de U.S. 101 North om vervolgens rechtsomkeer te maken.  We konden nog eens opnieuw van een ritje over de brug genieten, deze keer in zuidelijke richting.

Tol Golden Gate Bridge San Francisco

Wanneer je in zuidelijke richting aan het rijden bent zie je de skyline van San Francisco voor je liggen.

Busrit Golden Gate Bridge San Francisco

Over de Golden Gate Bridge rijden

We zaten zo goed als alleen op de bovenverdieping van de bus en ik kan goed begrijpen waarom. De zon begon al onder te gaan en het was echt wel koud in deze gigantisch grote cabrio!

Over de Golden Gate Bridge rijden

 Booking.com

Reisverslag

Onze rondrit aan de Westkust begon in San Francisco. Wil je graag ontdekken wat we allemaal bezocht hebben tijdens deze vakantie? Lees dan zeker ons gedetailleerd reisverslag eens na! Ik wens je alvast een geweldig verblijf in San Francisco.

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel

Add a Comment