Autostop Zion National Park

Tijdens onze rondreis door West-Amerika hebben we heel wat Nationale Parken en natuurparken bezocht.  Op deze pagina geven we een overzicht van deze parken, inclusief onze persoonlijke ervaringen en heel wat tips.

Sprookjesachtig mooi!

Eén van de dingen die we nooit meer zullen vergeten is de schoonheid van de natuur in West-Amerika.  Ieder park heeft wel iets unieks en is absoluut een bezoek waard.

Antelope Canyon

Een Canyon die heel wat mensen nog niet zo goed kennen is de “Antelope Canyon” in Page.  Deze smalle kloof trekt jaarlijks duizenden toeristen en fotografen die de magische lichtstralen willen zien en fotograferen.

In de buurt van deze Canyon kan je ook nog een bezoek brengen aan de “Horseshoe Bend“, een hoefijzervormige meander van de Colorado.

Antelope Canyon beste tijdstip

Antelope Canyon Tours Excursie

Bryce Canyon National Park

Nog zo’n park dat je zeker gezien moet hebben tijdens je roadtrip door West-Amerika is het Bryce Canyon National Park.  Hier moet je zeker de tijd nemen om een mooie wandeling tussen de hoodoos te maken en eventueel een onvergetelijk ritje met paarden.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon hoodoos

Monument Valley

In dit park heb je het gevoel in het decor van een Western film rond te wandelen.  In dit landschap zijn er dan ook al heel wat films en reclamespots opgenomen.  Liefhebbers kunnen hier een stukje ‘off road’ rijden over de Monument Valley Scenic Drive.

Lees het reisverslag van ons bezoek aan Monument Valley.

Monument Valley rondreis

Scenic Drive Monument Valley met Jeep

Red Canyon – Utah

Onderweg naar Bryce Canyon National Park rij je langs Red Canyon.  Deze roodkleurige rotsen trekken je aandacht al van ver.  Je moet dit in het echt zien om de kleurenpracht te ervaren!  Plan je ook een bezoek aan Bryce Canyon?  Dan moet je beslist even stoppen op deze locatie.

Red Canyon Dixie Forest

Utah’s Scenic Byway 12 - Red Canyon visitor center parking

Sequoia National Park

In het Sequoia National Park kan je kennismaken met gigantisch grote bomen van duizenden jaren oud.  Wij hadden helaas tijd te kort waardoor we enkel een korte wandeling naar de General Sherman konden maken.  Een bezoekje aan Crystal Cave zat er tot mijn grote spijt dus niet in voor ons.

Wandeling Sequoia Park Californie

Hier voel je jezelf een klein kaboutertje in het grote bos…

Amerika met kinderen - Sequoia National Park

Yosemite National Park

Nog zo’n geweldig mooi stukje natuur is het Yosemite National Park.  Hier hadden we gerust een 5-tal dagen willen verblijven om er enkele van de prachtige wandelingen te kunnen maken en nog wat meer uitzichtpunten te bezoeken.  Lees hier ons reisverslag.

Yosemite National Park ingang

Waterval Yosemite wandeling

Zion National Park

Het Zion National Park vond ik persoonlijk een van de mooiste parken om met de auto door te rijden.  De weg die bijna dezelfde kleur dan de omgeving heeft slingert er tussen prachtige rotsformaties en door mooie tunneltjes.

Lees het reisverslag van ons bezoek aan dit Nationale Park.

Zion National Park

Weg door Zion National Park

Onze tips & ervaringen

Annual Pass

Bezoek je meerdere Nationale Parken tijdens je rondreis?  Dan kan je wat geld besparen door een “Annual Pass” te kopen.  Wij betaalden 80 dollar (in 2014 ) voor zo’n pas.  Deze is geldig voor één voertuig en je kan hem kopen aan de inkom van de meeste Nationale Parken.

Logeren in de parken

Tijdens onze rondreis logeerden we omwille van de prijs buiten de parken.  Als we nu nog eens opnieuw gaan zouden we waarschijnlijk proberen te overnachten in de Nationale Parken.  Je betaalt misschien wel wat meer, maar je kan dan ook heel wat tijd besparen.

Bryce Canyon Lodge logeren in het park

Paardrijden door de Canyons

In verschillende Nationale Parken heb je de mogelijkheid om er een tochtje te maken met paarden.  Zeker als je kinderen bij hebt is dit een echte aanrader.  Wij hebben in ieder geval genoten van onze tocht door het Bryce Canyon National Park.

Paardrijden in de Bryce Canyon