Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend Page
Photo courtesy: www.ourescapades.com

Horseshoe Bend, Arizona

Eén van de meest indrukwekkende locaties die we tijdens onze rondreis door West-Amerika bezocht hebben is zonder twijfel de Horseshoe Bend in Arizona.

“Horseshoe Bend” is de naam voor een hoefijzervormige meander van de Colorado rivier in de buurt van de stad Page in de Verenigde Staten.  Deze ligt op 5 mijl (8.0 km) stroomafwaarts van de Glen Canyon Dam en Lake Powell binnen Glen Canyon National Recreation Area, ongeveer 4 mijl (6,4 km) ten zuidwesten van Page. Je kan er geraken via een 0,5 mijl (0.80 km) wandelpad vanaf de US Route 89.  Vanaf de steile klif heb je een spectaculair zicht op deze meander.

Horseshoe Bend Access Point

Deze hoefijzervormige bocht van de Colorado rivier kan je heel gemakkelijk bereiken.  Vanuit Page volg je de US Route 89 richting Flagstaff.  Niet veel verder zie je aan de rechtse kant van deze route het Horseshoe Bend Access Point liggen.  Dit staat duidelijk aangegeven met een wegwijzer.

Horseshoe Bend adres - Access Point

Vervolgens kan je jouw wagen parkeren en neem je het “Horseshoe Bend Overlook Trail”.  Deze korte wandeling van nog geen kilometer brengt je tot dit adembenemend mooie uitzichtpunt.

Read This Before You Go

Voor je start aan deze wandelingen van (slechts) 1.21 km staat er een bord met enkele tips en waarschuwingen.  Het lijkt allemaal een beetje overdreven voor zo’n kort wandelingetje, maar wij kunnen uit ervaring zeggen dat dit informatie bord er niet voor niets staat!  Zeker wanneer je zoals ons tijdens de zomer gaat.

Horseshoe Bend Hike guidelines

Bergaf

Vanaf de parking wandel je voortdurend bergaf tot aan het Horseshoe Bend uitzichtpunt, waar je de Colorado rivier een bocht van 270° ziet maken.  Bij een temperatuur van zo’n 40°C is het al een hele opdracht om door het mulle zand (en in de volle zon) te wandelen.  Omdat je bergaf wandelt valt dit nog mee, maar de terugweg is véél zwaarder.  Ook wij hadden dit onderschat.

Geen reling

Het is gewoonweg indrukwekkend om bij het “viewpoint” de Colorado 300 meter dieper te zien liggen.   Ik heb totaal geen last van hoogtevrees, maar het is toch wel een beetje akelig wanneer je op de rand gaat staan.  Er is geen afrastering, waardoor je toch wel goed moet opletten.

Geen schaduw

Tijdens je wandeling heb je totaal geen schaduw en dit was voor ons meteen ook het zwaarste.  We hadden drinken in de Jeep liggen en ook nog veel gedronken voor we aan onze wandeling begonnen.  Maar voor een kilometertje moesten we toch geen water meesleuren zeker?  Fout gedacht!  Nog nooit in ons leven hebben we zoveel dorst geleden als tijdens deze wandeling.  Ga je zoals ons tijdens een snikhete dag naar de Horseshoe Bend?  Neem dan zeker drinken mee!  Ook een parasol zodat je in de schaduw kan wandelen is geen slecht idee…

Reisverslag horseshoe Bend bezoeken

Ons bezoek aan de Horseshoe Bend

Voor we aan onze wandeling naar het uitzichtpunt begonnen dronken we nog goed wat water.  Het was na ons bezoek aan Antelope Canyon ondertussen snikheet geworden.  We zagen in de verte het einddoel al liggen.  Als je goed kijkt zie je de enorme kloof die de Colorado in het landschap getrokken heeft.

Horseshoe Bend wandeling

Het brede wandelpad met mulle zand bracht ons door een verlaten landschap steeds dichter bij onze bestemming.

Wandelen naar Horseshoe Bend in Arizona

Sporadisch kwamen we nog enkele wandelaars tegen.  De meesten waren slimmer dan ons en hadden een parasol vast zodat ze in de schaduw konden lopen.  Onze inspanningen werden beloond door dit adembenemend mooie panorama.

Horseshoe Bend bezoeken

Plots zie je de Colorado rivier opduiken, zo’n 300 meter in de diepte.  Een ongelooflijk mooi schouwspel waar je helemaal stil van wordt.

Horseshoe Bend Page

Op de Colorado zagen we plezierbootjes en mensen in kano’s.  Ook dat moet geweldig zijn om de Horseshoe Bend in kikkerperspectief te zien.  Daarbeneden hadden ze het in ieder geval een pak frisser dan ons.

Horseshoe Bend panorama

We stonden ondertussen al meer dan een half uur in de vlakke zon te genieten van dit sprookjesachtige landschap.  Zoals je op de foto’s hieronder kan zien kan je tot helemaal op de rand wandelen zonder reling.  We zagen zelfs enkele toeristen op de rand gaan zitten met een gat van 300 meter onder hun voeten…

Uitzicht Horseshoe Bend Arizona

Wij hielden het toch maar wat veiliger en bleven op een veilige afstand van de afgrond.

 

Horseshoe Bend bezoeken

Horseshoe Bend met kinderen

Heel wat foto’s later werd het tijd om terug naar onze Jeep te wandelen.  We hadden het warm gekregen en snakten naar wat schaduw en water.  De kilometer die we nu terug moesten wandelen ging niet meer zo vlot.  Het was zweten en afzien.  Zodra we tot aan de auto geslenterd waren dronken we meteen van onze flessen water.  Nog nooit deed het zo’n deugd om een slok water te kunnen drinken!

Wandeling Horseshoe Bend

Na deze geweldige, maar snikhete dag hadden we nog maar zin in één ding: relaxen in het zwembad van ons hotel.

Travelodge Page zwembad

 

Websites met informatie over de Horseshoe Bend

Tijdens onze voorbereiding maakten we dankbaar gebruik van de informatie op deze sites:

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments

Add a Comment