Rockefeller center panorama

Hier kan je een overzicht vinden van alle bezienswaardigheden die we tijdens onze vakantie in de Verenigde Staten bezocht hebben.  Ik heb alles chronologisch gerangschikt zodat je een idee hebt van het aantal dat we dagelijks bezocht hebben.

Momenteel ben ik deze pagina nog aan het uitwerken.  Het is de bedoeling dat ik bij iedere bezienswaardigheid nog wat extra informatie geef, inclusief onze persoonlijke tips.

Dag 1: Brussel – New York

Onze rondreis door West-Amerika start in New York, waar we 4 dagen verblijven voor we verder vliegen naar San Francisco.  We hadden een vroege vlucht waardoor we, mede dankzij het tijdsverschil, ‘s middags landden in the Big Apple.  We hadden dus meteen de volledige namiddag en avond om kennis te maken met deze wereldstad.

One World Trade Center (Freedom Tower)

De Freedom Tower (ook gekend als het One World Trade Center ) is met zijn hoogte van 541 meter het hoogste gebouw van New York City.  Tijdens ons verblijf in NY was het helaas nog niet mogelijk om deze mooie wolkenkrabber te bezoeken.

New York

Dag 2 – 4: New York

Top of the Rock Observation Deck

Op het Rockefeller Center in New York heb je een observatiedek op de 70ste verdieping.  Daarboven heb je dit prachtige uitzicht over Central Park en de rest van deze magische stad.  Lees verder het verslagje van ons bezoek aan het Top of the Rock.

Top Of The Rock observation Deck Rockefeller Center NY

Brooklyn Bridge

Brooklyn bridge avond

 • Planet Hollywood
 • Time Square

M&M’s Store New York

OK, misschien niet meteen een van de top-bezienswaardigheden in New York, maar als je kinderen bij hebt is dit een echte aanrader!  Zij gaan je heel dankbaar wanneer je hier een korte tussenstop maakt.  Meer informatie over ons bezoek aan M&M’s World kan je hier nalezen.

M&M store New York

Apple Store New York

Een populaire bestemming voor heel wat Apple fans en gadget freaks.  In de Apple store van New York kan je kennismaken met zo goed als alle Apple producten.  Meer foto’s en informatie over de Apple Store in NY.

Apple Store New York

Central Park

Vanaf het Top of the Rock Observation Deck heb je een prachtig zicht op Central Park en zie je hoe groot dit wereldberoemde stadspark is!  Het is bijna niet te geloven dat er tussen de wolkenkrabbers van deze wereldstad zo’n oase van rust en groen terug te vinden is.

Central Park New York vijver

Statue of Liberty National Monument

Het Vrijheidsbeeld is uiteraard een bezienswaardigheid die je moet gezien hebben tijdens je bezoek aan the Big Apple.  Zeker kinderen vinden het geweldig om dit gigantisch grote beeld eens in het echt te zien.  Ook de boottocht naar Liberty Island is al een belevenis op zich!

Het vrijheidsbeeld in New York

Dag 5: New York – San Francisco

Automotion Vlucht New York San Francisco

Dag 6 – 7: San Francisco

Golden Gate Bridge

San Francisco Golden Gate Bridge Hop-on hop-off

Alcatraz Island

Een van de dingen die je bezocht moet hebben in San Francisco is Alcatraz Island.  Deze zwaar beveiligde gevangenis, waar Alphonse “Al” Capone heeft vastgezeten, is nu een van de populairste toeristische bestemmingen in deze stad aan de Westkust.

Wil je zelf ook een bezoekje brengen aan een van de beroemdste gevangenissen ter wereld?  Boek dan zeker ruim op voorhand je tickets!  Meer informatie over ons bezoek aan Alcatraz Island kan je hier terugvinden.

Alcatraz Island

Dag 8: San Francisco – Yosemite NP

Dag  9: Yosemite NP

20140715-124638-45998950.jpg

Dag 10: Sequoia NP

General Sherman

Een van de trekpleisters van het Sequoia National Park is de General Sherman.  Wij maakten een mooie wandeling over het “General Sherman trail” tot deze gigantische boom met een vermoedelijke ouderdom van 2300 tot 2700 jaar.

Sequoia General Sherman

Dag 11: Sequoia NP – Las Vegas

Dag 12: Las Vegas

Las Vegas is een stad van superlatieven.  Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het wel vinden in deze stad in de woestijn.

Las Vegas vrijheidsbeeld

Dag 13: Zion NP

Zion National Park

 • Valley of Fire State Park
 • Kolob Canyon
 • Zion Canyon
 • Zion Terrace

Dag 14: Bryce Canyon NP

Red Canyon

Utah's Scenic Byway 12 Red Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon hoodoos

 

Dag 15: Bryce Canyon NP – Page (Lake Powell)

Horse Trail Bryce Canyon

Dag 16: Page

Antelope Canyon

Een must-do voor fotografen en natuurliefhebbers!  Breng eens een bezoek aan de smalle Antelope Canyon waar je kennis kan maken met de beroemde lichtstralen die rond het middaguur door de Canyon naar beneden vallen.  Nieuwsgierig geworden?  Lees dan het reisverslag van ons bezoek aan Antelope Canyon.

Antelope Canyon beste tijdstip

Horseshoe Bend

Dit is absoluut een van de mooiste herinneringen van onze rondreis door West-Amerika!  Een bezienswaardigheid die je in niet veel brochures ziet staan, maar werkelijk de moeite waard is een bezoekje te brengen.  De Horseshoe Bend kan je in de buurt van Antelope Canyon terugvinden.  Beide bezienswaardigheden zijn perfect te combineren op één dag.  Meer weten?  Lees het verslag van ons bezoek aan deze hoefijzervormige meander van de Colorado.

Horseshoe Bend bezoeken

Dag 17: Monument Valley

Monument Valley

Eén van de klassiekers die je zowat in elke reisbrochure ziet staan zijn de monumentale rotsen van Monument Valley.  Je moet het gezien hebben, maar persoonlijk waren we meer onder de indruk van de Horseshoe Bend die we de dag voordien bezocht hadden.

Monument Valley rondreis

Monument Valley Scenic Drive

Monument Valley scenic drive East Mitten

Dag 18: Grand Canyon

Grand Canyon sunset

 

 • Grand Canyon South Rim Visitor Center
 • Sunset

Dag 19: Las Vegas

 • Sunrise point Grand Canyon
 • Grand Canyon Helicopter Tour

Historic Route 66

Route 66 pickup

 • Route 66 Museum

Hoover Dam

Hoover Dam stuwmeer

Dag 20: Las Vegas – Annaheim

Dag 21: Annaheim

Disneyland Anaheim kasteel

 • Disneyland Resort

Dag 22: Annaheim – Santa Barbara

 • Hollywood
 • Beverly Hills

Dag 23: Santa Barbara

Santa Barbara auto

Dag 24: Santa Barbara – Monterey

Highway One 6

 • Pismo Beach

Moonstone Beach Park

Moonstone Beach stenen

McWay Falls

Julia Pfeiffer State Park waterval

Bixby Creek Bridge

Tijdens onze roadtrip over Highway One reden we over de mooie Bixby Creek Bridge.

Bixby Creek Bridge

 

17 Mile drive

Pacific Grove Gate 17-mile Drive

Dag 25: Monterey

Monterey Aquarium

 • Aquarium

Dag 26: Monterey – San Francisco Airport

Dag 27: San Francisco Airport – Brussels Airport