Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Alcatraz Island bezoeken & tickets

Alcatraz Island bezoekenAlcatraz Island bezoeken

Tijdens onze rondreis door West-Amerika hebben we heel wat bezienswaardigheden bezocht.  Een van deze indrukwekkende en onvergetelijke locaties was Alcatraz Island in San Francisco.  Wie San Francisco hoort denkt meteen aan de Golden Gate Bridge en de wereldberoemde gevangenis Alcatraz.

Tickets & reservaties

Het zal je dan ook niet verwonderen dat heel wat mensen Alcatraz Island willen bezoeken tijdens hun verblijf in San Francisco.  Daarom is het een must om ruim op voorhand tickets te reserveren!  Als je dit niet doet heb je veel kans om helemaal niet op het eiland te geraken.  Je geraakt er alleen met een Ferry en het aantal plaatsen is beperkt.

Je kan tickets reserveren via deze site: www.alcatrazcruises.com of via een reisagentschap die het dan voor jou doen.

Alcatraz Tickets reserveren

Locatie

Als je eenmaal tickets hebt wordt je op een bepaalde datum en tijdstip verwacht op de vertrekplaats van Alcatraz Cruises:  Alcatraz Cruises, Pier 33, Alcatraz Landing, San Francisco, CA 94111

Hier moet je een tijdje op voorhand ‘inchecken’ omdat je er net zoals in de luchthaven door een security check moet.  Vervolgens vaar je met de Ferry naar de Alcatraz Island Ferry Terminal zoals je op het kaartje hieronder kan zien.

Alcatraz Cruises Pier 33

Alcatraz Landing, San Francisco

Voor je de Ferry op mag moet je eerst nog even langs de security.

Alcatraz Cruises adres

Zodra de boot vertrekt duurt het niet zo lang voordat je de Alcatraz Island Ferry terminal bereikt.

Alcatraz Cruises Terminal Island

Alcatraz Audio Tour

Een echte aanrader vinden wij de Cellhouse Audio Tour.  Dankzij deze digitale gids kan je op een leuke manier kennismaken met het leven in deze gevangenis.

Alcatraz Audio Tour

Alcatraz Island met de boot

Alcatraz Landing, Pier 33, San Francisco

Neem het openbaar vervoer

Wij namen het openbaar vervoer (bus) vanaf ons hotel.  Dit was heel gemakkelijk en vooral heel goedkoop.

Warme kleding

Kies je er voor om zoals ons in de voormiddag een bezoekje te brengen aan Alcatraz Island, dan kan je best warme kleding aandoen.  Tijdens ons bezoek was het ‘s morgens nog sterk bewolkt en frisjes.  Tegen de middag was de mist volledig weggetrokken en konden we op de terugweg genieten van het zonnetje op het dek van de Ferry.

Beste tijdstip

Heel wat mensen vragen ons wat het beste tijdstip is om Alcatraz te bezoeken.  Dit is moeilijk te zeggen, want het hang van veel factoren af zoals het seizoen, het weer en wat je van plan bent.  Ga je net zoals ons in de zomer en wil je graag foto’s maken?  Dan kan je misschien best zorgen dat je tot in de namiddag blijft gezien het dan meestal opklaart.

Eten en drinken

Op het eiland kan je geen eten of drinken krijgen.  Vergeet dus zeker niet iets mee te nemen, want je bent al vlug heel wat uurtjes op het eiland…

TIP: na je bezoek aan Alcatraz Island kan je iets gaan eten in dit visrestaurant op Pier 39.  Je kan er heerlijke visgerechten eten met zicht op Alcatraz…

Fog Harbor Fish House Pier 39

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
2 Comments

Add a Comment