Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Hoeveel fooi geven in Amerika?

Hoeveel fooi geven in Amerika

Hoeveel fooi geven in Amerika?

Ga je ook voor de eerste keer naar Amerika en heb je geen idee hoeveel fooi je moet geven?  Wij hadden exact dezelfde vraag toen wij voor de eerste keer naar de Verenigde Staten trokken.  In het begin is het best wel een beetje vreemd, maar uiteindelijk word je het snel gewoon.

Hoeveel fooi geef je nu eigenlijk?

In Amerika is het gebruikelijk dat je in restaurants een fooi aan de ober geeft.  Het percentage is afhankelijk van de service die je gekregen hebt.  Hoeveel fooi geven in Amerika?  Heel wat restaurants geven je graag suggesties wat betreft de fooi.  Op de meeste rekeningen staan zelfs enkele suggesties uitgewerkt.

Gratuity tussen 10% en 20% van de rekening

Gedurende onze roadtrip door Amerika betaalden we van 10% tot 20% fooi.  Ik geef je enkele voorbeelden:

Onderaan de rekening bij Bubba Gump konden we bijvoorbeeld de volgende suggesties vinden:

  • 15% Gratuity =$ 7.40 Service was Good!
  • 18% Gratuity =$ 8.88 Service was Great!
  • 20% Gratuity =$ 9.87 Better than Mom!

Fooi geven in Amerika - Bubba Gump

Ook in het Fog Harbor Fish House bij Pier 39 in San Francisco  kon je op de rekening duidelijk lezen dat de fooi nog niet inbegrepen was.

“Service NOT included” werd door de ober duidelijk onderlijnd zodat we het zeker niet zouden vergeten.  Ook hier weer een ‘Suggested gratuity’ van 18% of 20% met een berekening wat dit voor jouw rekening zal betekenen.

Fog Harbor Fish House food

Visa

Betaal je met Visa?  Dan schrijf je zoals ik hieronder gedaan heb het nieuwe bedrag inclusief fooi op de rekening.  De ober rekent dit bedrag dan aan op je Visa kaart.

Fooien in Amerika

Taxichauffeurs, gidsen, porters, kamermeisjes,…

Niet alleen in restaurants worden fooien verwacht.   Ook taxichauffeurs, kamermeisjes, portiers, gidsen,… zien een fooi blijkbaar graag komen.  Hier was het voor ons ook moeilijker om te bepalen hoeveel fooi je nu best geeft.  Dan is zo’n rekening met suggestie toch wel best handig.  Want hoeveel fooi geef je aan iemand die de bagage naar je kamer brengt?  Weet jij wat gebruikelijk is?  Dan hoor ik het graag in een reactie op dit bericht.

Grand Canyon hotel

 

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments