Voorbereiding rondreis Amerika

Voorbereiding rondreis Amerika

Om optimaal te kunnen genieten van onze rondreis door Amerika hebben we geprobeerd dit zo goed mogelijk voor te bereiden. We gingen luisteren naar ervaringen van kennissen die er al geweest waren, hebben heel wat reisverslagen gelezen, onze volledige route uitgewerkt, bezienswaardigheden en activiteiten gezocht,…

Op deze pagina beschrijven we het proces dat we gevolgd  hebben om tot onze uiteindelijke roadtrip te komen.

Je leeft maar één keer!

Na jaren dromen en twijfelen hebben we eindelijk de knoop doorgehakt.  We gaan naar de Westkust van Amerika!  Ons dochtertje is ondertussen bijna 9 jaar, volgens ons de ideale leeftijd om mee op avontuur te gaan.

Informatie vergaren

Zodra ons besluit vast stond zijn we gestart met het verzamelen van informatie.  We wisten al dat we zeker de Westkust wilden zien een zoveel mogelijk Nationale Parken in het Westen van de Verenigde Staten.  We gingen op zoek naar informatie in reisgidsen, diverse websitesreisverslagen over rondreizen door West-Amerika en door met heel wat mensen te gaan praten die al een gelijkaardige rondreis gemaakt hadden.  Met deze willen we iedereen nogmaals bedanken voor de talrijke tips die we mochten ontvangen!

Keuze van bezienswaardigheden

Na enkele weken opzoekwerk hadden we een lange lijst van bezienswaardigheden die we graag zouden bezichtigen en activiteiten die we ter plaatse wilden doen.  Het was ons echter al snel duidelijk dat we heel wat van deze lijst moesten schrappen om alles in een maand gezien te krijgen.  Voor we verder gingen met de detailuitwerking van onze roadtrip hebben we eerst onze vluchten geboekt.  Zodra deze vast lagen was het veel eenvoudiger om ons reisschema op te stellen.  We hadden nu een begin-  en einddatum met bijhorend vertrekpunt en eindpunt.

Vlucht boeken

Na avonden online zoekwerk naar de goedkoopste vlucht van Brussel naar San Francisco hebben we de goedkoopste vlucht uiteindelijk offline in een kantoor van Connections kunnen vinden.  Sites zoals vliegtickets.be en cheaptickets.be konden ons geen gelijkaardige aanbieding geven.

Onze route

Nu onze vlucht geboekt was konden we onze route verder uitwerken.  We vertrekken met onze huurauto in San Francisco (na 4 nachten New York) om een 3-tal weken later onze rondreis te beëindigen in Monterey.  Onderweg probeerden we zoveel mogelijk bezienswaardigheden en activiteiten van ons lijstje aan te doen.

Boeken van hotels

Nu vast lag welke bezienswaardigheden we allemaal op onze route hadden liggen konden we starten met het boeken van hotels.  Omdat het onze eerste keer Amerika was hebben we hier dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van Connections.  Met hun ervaring konden ze ons advies geven met het boeken van hotels op onze route.

Reserveren van bezienswaardigheden en activiteiten

 

Reisschema rondreis Amerika

 

Amerika met kids

Om het ook voor ons dochtertje een geweldige vakantie te maken zijn we op zoek gegaan naar leuke activiteiten voor kinderen.  Tijdens onze rondreis gaan we zo’n 4.000 kilometer Amerikaans asfalt trotseren.  We hebben gekozen voor een reisschema met voldoende rustdagen zodat we niet elke dag een autorit voor de boek hebben.  De afstanden tussen de ritten hebben we ook proberen te beperken.

Verder hebben we bewust alleen hotels met een zwembad geboekt zodat er ook na een langere autorit de nodige waterpret is.