Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Adressen van de Nationale Parken in Amerika

Sequoia National Park Visitor Center

Adressen van de Nationale Parken

Soms ontvang ik de vraag welk adres je moet ingeven op je GPS om naar een Nationaal Park te rijden. Daarom heb ik besloten op deze pagina wat meer info te geven over hoe wij het doen. Ik durf dus niet zeggen dat dit de beste methode is, maar tot nu toe zijn we nog nooit verkeerd gereden…

Mijn ervaring is dat een Nationaal Park op zich meestal geen adres heeft. Ze zijn meestal ook gigantisch groot en er zijn ook nog eens verschillende ingangen. Welk adres geef ik dan in op mijn GPS?

Visitor Center

Meestal zoek ik op Google Maps het adres van het Visitor Center in het park dat we gaan bezoeken. Hier staat meestal een gedetailleerd adres bij (staat, plaats, straat en huisnummer) dat vindbaar is op de meeste GPS-toestellen. Waarschijnlijk ga je dus niet verder moeten lezen.

Het voordeel is dat een bezoek aan een Visitor Center meestal ook de beste start is om een park te bezoeken. Je kan informatie vragen aan de Rangers, wat informatie over het park vinden, je inschrijven voor het Junior Ranger Program, de shuttlebussen vertrekken er, enz.

Yellowstone Canyon Visitor Center

General Store

In de grotere parken is er meestal ook een ‘General Store’ die je eenvoudig kan vinden op Google Maps. Geef het adres van deze store in en je GPS brengt je tot deze locatie in het park.

General Store Yellowstone

Coördinaten

Kan je helemaal geen adres vinden dat je GPS herkent, dan kan je ook altijd de coördinaten ingeven. Dit heb ik echter geen enkele keer moeten doen.

Route naar Yosemite National Park

Een stadje op de route

De Nationale Parken die we tot nu toe bezochten stonden telkens zo goed aangegeven, dat je (soms honderden) kilometers op voorhand wel een wegwijzer tegenkomt.

Kijk op voorhand op de kaart langs welke steden de route je brengt en geef een stad in de buurt van het park op.

Route van Denver naar Yellowstone

 

Een benzinestation, hotel, winkel of restaurant in de buurt

Bij de ingang van een park ligt er soms ook nog wel een winkeltje, benzinestation,… Bestudeer het even op Google Maps en geef vervolgens het adres op.

Wall Drug Store

Een route door het park

In ons geval lagen er verschillende parken gewoon op onze route tussen 2 hotels in. Dan geef je gewoon het adres van het volgende hotel in en je rijdt vanzelf het Park in. Best wel een dubbelchecken of je GPS niet een omweg maakt via een highway omdat dit sneller is. Dan kan je gewoon een alternatieve route berekenen.

Yosemite National Park adres

 

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
2 Comments

Add a Comment