Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Wat kost een rondreis door Amerika?

Wat kost een rondreis door Amerika

Wat kost een rondreis door Amerika?

Een van de meest gestelde vragen die ik ontvang is welk budget je moet voorzien om een gelijkaardige rondreis door West-Amerika te maken.

Het is echter heel moeilijk om hier een antwoord op te geven.  Het hangt namelijk van heel wat factoren af.  Ik denk bijvoorbeeld aan de periode waarin je wil gaan, het aantal dagen, het aantal personen, welk type huurwagen je kiest, de hotels, de koers van de dollar, neem je een pakketreis of stel je ze zoals ons zelf samen…

Dat het niet een van je goedkoopste reizen zal worden hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen.  Om je toch een idee te geven som ik hieronder zoveel mogelijk zaken op die de totale prijs van je rondreis door Amerika bepalen.
Maar laat je zeker niet afschrikken door de kosten.  Een roadtrip door West-Amerika is een onvergetelijke ervaring die elke dollar en euro waard is!

Horseshoe Bend bezoeken
Verder op deze pagina probeer ik je een zo compleet mogelijk overzicht van alle kosten te geven die we voor onze rondreis gemaakt hebben.  Van de voorbereidingen tot het fotoalbum nadien.  Ik hoop dat ik je op deze manier kan helpen het budget van jouw rondreis door Amerika in te schatten.

Boeken, landkaarten, reisgidsen…

Een goede voorbereiding begint bij het lezen van een aantal boeken en reisgidsen.  Je koopt misschien best ook een landkaart zodat je ook zonder GPS nog de weg kan vinden.  Als je dit allemaal zelf wil aanschaffen kost dit uiteraard ook de nodige euro’s.

Reisgidsen AmerikaVliegtickets

Een van de duurdere onderdelen van je reis, waarmee je al maanden op voorhand geconfronteerd zal worden, zijn de vliegtickets.  De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van de periode en luchthaven(s) waarop je gaat vliegen.  Hier kan ik je alleen maar het advies geven om zoveel mogelijk te vergelijken en de promoties op te volgen.
Sommige reisorganisaties doen in september en januari speciale acties.  Hiermee kan je soms heel wat euro’s besparen.  Vergelijk niet alleen online, maar stap ook nog eens een ‘offline’ reisbureau in.  Tot onze grote verbazing vonden we hier de goedkoopste tickets…

Vlucht San Francisco United Airlines

Taxi of shuttledienst

Wanneer je zoals ons niet vanaf dag 1 een huurwagen neemt aan de luchthaven moet je ook rekenen op de kosten voor het nemen van een taxi, shuttledienst of openbaar vervoer.  In New York namen we de taxi van en naar de luchthaven, in San Francisco een shuttlebusje van de luchthaven naar ons hotel.

New York Yellow Cab Newark Airport taxiOpenbaar vervoer

In de grote steden zoals New York en San Francisco maak je best gebruik van het openbaar vervoer.  Dit is meestal vrij goedkoop, maar ook deze kleinere bedragen tellen uiteraard mee.

Big Bus San FranciscoAnnulatieverzekering

Als je zoals ons op veilig wil spelen neem je best een annulatieverzekering voor zo’n dure reis.  Dit is uiteraard ook niet gratis. Deze kosten moet je dus ook in rekening nemen om je totaalbudget te kennen.

Reisverzekering

Zeker wanneer je naar de Verenigde Staten op vakantie gaat kan je best maar in orde zijn met je ziekteverzekering.

Bagageverzekering

Wij sloten een bagageverzekering af voor de volledige periode van onze roadtrip.  Wanneer je koffers verloren gaan bij de heenvlucht ga je geen dagen wachten op je koffers.  En naar welk hotel moeten ze je koffer brengen wanneer je bijna elke dag in een ander hotel logeert?  Als je ook zo’n verzekering wil afsluiten moet je natuurlijk ook hiervoor weer de nodige euro’s rekenen.

Bagage meenemen naar Las VegasHotels

Tijdens onze rondreis logeerden we in verschillende hotels.  We hebben bewust gezocht naar hotels met een zwembad zodat ons dochtertje ‘s avonds wat kon zwemmen.  Bekijk hier het overzicht van de hotels waar we logeerden.  Ik heb er overal de link naar booking.com bijgeplaatst zodat je zelf kan berekenen wat een hotel in de gewenste periode zal kosten.
Het budget dat je voor de hotels moet voorzien hangt ook weer sterk af van welke prijsklasse je kiest.  Op enkele uitzonderingen na boekten we hotels uit de middenklasse, je bent er tenslotte meestal alleen maar om te slapen en te ontbijten.  In Amerika betaal je meestal per kamer, zodat het niet zoveel verschil uit maakt of je met 3 of 4 logeert in een kamer.
Tijdens onze volgende reis denken we eraan om meer hotels in de Nationale Parken zelf te boeken.  Deze zijn misschien wel wat duurder, maar je kan er heel wat tijd mee uitsparen omdat je dan in het National Park logeert.

Las Vegas hotel met zwembadHuurwagen

Nog een belangrijke kost is je huurwagen en alles wat er (on)rechtstreeks mee te maken heeft.  Omdat je heel wat kilometers aflegt tijdens de route is het aan te raden om voor een comfortabele wagen te kiezen.
Ook hier kan je wat geld besparen door de acties van verschillende reisorganisaties op te volgen.  Deze vallen meestal samen met de acties op de vliegtickets.

Met de auto door Yosemite National Park

Autoverzekering

Wij boekten onze auto bij Avis (via Connections) en zorgden ervoor dat we alle nodige verzekeringen hadden.  Zo heb je minder kans dat ze je ter plaatse nog een verzekering willen aansmeren en er weer extra kosten bijkomen.

Tanken

Hou er rekening mee dat je toch ook een aantal tankbeurten nodig zal hebben.  De benzine is dan wel goedkoper dan in Europa, maar het maakt deel uit van het totale budget dat je gaat spenderen.

Tanken in Amerika

GPS

Zo’n roadtrip doe je voor je eigen gemak best niet zonder GPS.  Je kan (heel) wat geld besparen door zelf een GPS mee te nemen met de nodige kaarten van de VS.

Route naar San Francisco AirportBezienswaardigheden

Uiteraard ga je tijdens zo’n rondreis heel wat bezienswaardigheden bezoeken.  Voor heel wat van deze bezienswaardigheden moet je inkom betalen.  Soms betaal je dit afzonderlijk of kies je voor een CityPass zoals in NY.  De kosten hiervoor moet je zeker niet onderschatten!  Meestal zijn het kleinere bedragen, maar als je ze achteraf allemaal optelt zal je zien dat dit ook een aardig bedrag is.

New York CityPass

Wij schaften een NY CityPass aan omdat dit voor ons voordeliger was dan aparte tickets te kopen.

HopOnHopOff San Francisco

We verkenden deze mooie stad met de HopOnHopOff en namen een ticket voor 48u.

Alcatraz

Als je dit eiland wil bezoeken kan je best ruim op voorhand tickets bestellen.

Alcatraz Tickets reserveren

Nationale Parken

We bezochten tijdens deze rondreis een aantal mooie Nationale Parken.  In zo goed als alle parken moet je inkom betalen.

National Park Pass

Je kan wat geld besparen door een “National Park Pass”  te kopen.  Deze geeft je toegang tot heel wat parken, maar helaas niet allemaal.

Met deze pas hadden we toegang tot de volgende parken op onze route: Yosemite National Park, Sequoia National Park & Kings Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon National Park en Grand Canyon National Park.
In welke parken moesten we nog apart betalen?
Antelope Canyon (inbegrepen in onze guided tour), Monument Valley, Julia Pfeiffer Burns State Park,…

Antelope Canyon rondleiding

Eten & drinken

Wij hebben heerlijk gegeten tijdens ons verblijf in de States, de prijzen kan je ongeveer vergelijken met de prijzen in België en Nederland. Als je een maand aan een stuk elke dag op restaurant gaat (wat wij gedaan hebben) kan het bedrag uiteraard ook aardig oplopen.  Maar eten moet je thuis ook, dus deze kost kan je een beetje wegwimpelen 😉

Fooi

Je moet er rekening mee houden dat je in Amerika een ‘tip’ moet betalen.  Je bent vrij te geven wat je wil, maar ze rekenen toch op zo’n 10% tot 20% van de rekening.  Lees meer over fooien in Amerika.

Cheeseburger in AmerikaActiviteiten

Tijdens onze rondreis door West-Amerika hebben we een aantal onvergetelijke activiteiten gedaan.  Ook deze zijn zoals je wel kon verwachten allemaal betalend.

Formaliteiten & administratie

Voor je op vakantie naar Amerika kan vertrekken moet je een aantal documenten in orde brengen.  Op zich allemaal niet zo duur, maar voor een leuke vakantie naar het Gardameer moet je deze kosten bijvoorbeeld allemaal niet maken….

  • Esta formulier
  • Internationale reispas
  • Pasfoto’s (waar je niet op lacht)

Internationale reispas
Communicatie

Als je een maand weg bent van je familie en vrienden blijf je uiteraard graag in contact.  Wij maakten gebruik van berichten via onze blog, mail, Skype, Facetime zodat we haast geen kosten hadden voor communicatie.

In de meeste hotels was er gratis Wifi of betaalden we een klein bedrag.

Souvenirs & shoppen

Dit gedeelte heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand, maar voorzie hiervoor toch maar het nodige budget.  Zeker wanneer je met kinderen gaat is het moeilijk om er niets te kopen.  Er zijn zoveel leuke dingen te koop…

Route 66 souvenir winkel

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
6 Comments

Add a Comment