Rondreis West Amerika tips

Rondreis West Amerika Tips

Er zijn heel wat mensen die vragen naar onze ervaringen en tips.  Daarom hebben we besloten al onze tips te delen op deze pagina.  Plan je een gelijkaardige rondreis door West-Amerika?  Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat meenemen naar Amerika?

Ga je zoals ons voor de eerste keer op vakantie naar de Verenigde Staten?  Dan zit je waarschijnlijk ook met de vraag wat je allemaal moet meenemen.  Wij geven je hier alvast enkele tips op basis van onze eigen ervaringen.

  • Adapter voor de USA
  • Verdeelstekker – Tip: dan kan je met één adapter meerdere toestellen gelijktijdig opladen.
  • ESTA formulier

Bagage meenemen naar Amerika

Auto

Neem zeker een GPS in je huurauto of neem er eentje van thuis uit mee.  Ondanks het heel gemakkelijk is om in Amerika rond te rijden zouden we het toch aanraden.  Zeker in steden zoals San Francisco, Las Vegas en LA is het aangenamer rijden.

Wij huurden onze Jeep via het reisbureau.  Dit gaf ons een veiliger gevoel omdat we wisten dat dan meteen ook alle verzekeringen in orde waren.  Meer over onze ervaringen met autorijden in Amerika.

Met de auto door Sequoia National park

Eerste keer naar Amerika

We vonden het allemaal best wel spannend, want het was onze eerste vakantie in Amerika.  Is het er wel veilig?  Gaan we onze weg vinden?  Hebben ze er ook ander eten dan fastfood?  Hoe is het er om zelf met de auto te rijden?  Wat moeten we meenemen?  Ik kan je nog wel tientallen vragen opsommen.  Onze ervaringen en tips ben ik momenteel nog aan het uitschrijven.

Met kind naar Amerika

Hotels

Boek je alle hotels op voorhand of ter plaatse?

Wij kozen ervoor om alle hotels op voorhand te boeken.  Onze route lag volledig vast, waardoor we ook wisten waar we zouden willen overnachten. Dit heeft uiteraard voor- en nadelen.  Om jou te helpen met je keuze  sommen we er enkele op.

Voordelen van op voorhand te boeken

  • Je verliest geen tijd met het zoeken naar een (vrij) hotel.  Zeker in de omgeving van de Nationale Parken is er veel volzet in het hoogseizoen.
  • Je weet op voorhand wat het gaat kosten
  • Je kan op voorhand de volledige route uitstippelen en hebt een goed idee van de reistijden.  Hierdoor kan je ook optimaal gebruik maken van je tijd.  Bijvoorbeeld: Als je weet dat je hotel op 10 minuutjes rijden van de Grand Canyon ligt kan je er gemakkelijk blijven tot zonsondergang.  Als je daarentegen daarna nog een hotel moet gaan zoeken…

Nadelen van op voorhand te boeken

  • Zeker de eerste keer is het moeilijk in te schatten hoeveel tijd je ergens wil verblijven.  Wij hadden gerust enkele dagen langer willen blijven in het Yosemite National Park, maar dat gaat uiteraard niet als je route vast ligt en alle hotels reeds geboekt zijn.

Hotel Tropicana Las Vegas zwembad

Met kinderen naar Amerika

Ons dochtertje was 8 jaar oud op het moment dat we deze rondreis door West-Amerika gemaakt hebben en ze vond het geweldig.  Deze vakantie is zo goed meegevallen dat we al denken aan een volgende rondreis door Amerika.

Hier enkele tips voor kids in Amerika.

Paardrijden Bryce Canyon

Nationale Parken

Ben je van plan om meerdere Nationale Parken te bezoeken tijdens je rondreis door Amerika?  Dan kan je best een “Annual Pass” kopen.  Wij betaalden 80 dollar (in 2014 ) voor zo’n pas.  Deze Annual Pass is geldig voor één voertuig en je kan hem kopen aan de inkom van een groot aantal Nationale Parken.  In Monument Valley of de Antelope Canyon is deze pas bijvoorbeeld niet geldig, maar in Yosemite National Park, Sequoia National Park, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon konden we bezoeken met deze pas.

Ingang Yosemite National Park

Wij kochten onze Annual Pass aan deze ingang van Yosemite National Park.

Route

Wil je net zoals ons zelf je route door Amerika uitstippelen?  We kunnen het je alleen maar aanraden.  Het voordeel is dat je helemaal zelf kunt bepalen welke bezienswaardigheden je wil bezoeken onderweg en waar je wil overnachten.  Let wel op dat je het reisschema niet te druk maakt!  Als wij deze rondreis opnieuw zouden doen dan zouden we:

  • of meer tijd nemen voor dezelfde route
  • of in dezelfde tijd een korte route nemen zodat we meer tijd hebben om te genieten van al dat moois.

De route op zich was helemaal niet te vermoeiend of zo, maar op bijna iedere locatie hadden we het gevoel dat we er langer wilde blijven.  Zo zouden we zeker langer verblijven in Yosemite National Park, Bryce Canyon, Las Vegas, Grand Canyon National Park en Santa Barbara.

Sequoia Park route

 Vlucht naar Amerika

Eén van de duurdere onderdelen van je vakantie in Amerika is de vlucht.  Je doet er goed aan door verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken en zowel online als offline prijs te vragen.  Wij vonden de goedkoopste vlucht van Brusel naar San Francisco niet op het internet, maar bij Connections.

Je kan ook wat geld besparen op je vlucht door tijdig te boeken, zeker wanneer je met kinderen in het hoogseizoen moet gaan.  Wij boekten in december, dus bijna 8 maanden op voorhand.

San Francisco Airport United 747