Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Reisverslag New York – dag 1

Vlucht Brussel New York United

New York

  • Datum: Zondag 6 juli 2014
  • Plaats: New York – Chinatown
  • Hotel: Airbnb
  • Weer in NY: 32°C, zonnig

UA 998

Vandaag was het eindelijk zover!  We vertrekken naar New York voor onze roadtrip door Amerika.  Je vraagt je misschien af waarom we onze rondreis langs de Westkust van Amerika starten aan de Oostkust?  De goedkoopste vlucht van Brussel naar San Francisco had een tussenstop in New York.  Als we toch daar waren, konden we best ook enkele dagen in the Big Apple verblijven, nietwaar?

Onze vlucht vertrok om 10:00u in Brussel en we landden na een rustige vlucht omstreeks 12:10 PM (lokale tijd) in New York.

 

Van Brussel naar New York

Newark Liberty International Airport

Vlak voor onze landing werden we al getrakteerd op een uitzicht op New York.  Vanuit het vliegtuig konden we heel wat gebouwen zoals de Empire State Building en de Freedom Tower herkennen.  Binnen enkele uurtjes zouden wij daar ook rondlopen!

 

Newark Airport - zicht op New York

Yellow Cab

We hadden op voorhand zitten uitzoeken wat het goedkoopste vervoermiddel was om tot onze B&B in Chinatown te geraken.  Nemen we best de AirTrain, een “Shared Van”, een Taxi, een Shuttlebusje,…?  Uiteindelijk hebben we voor de (volgens ons) leukste gekozen: een Yellow Cab.  Dit was meteen ook de eerste “attractie” tijdens onze vakantie.  Met de vensters open over de highway richting Ludlow Street in Chinatown.

New York Yellow Cab Newark Airport taxi

Airbnb

Voor ons verblijf in New York hadden we er voor gekozen om gebruik te maken van Airbnb.  De hoofdreden om voor Airbnb te kiezen was dat we graag verbleven bij ‘locals’ en zo kennis konden maken met het echte New York.  We hadden dit ook al aan het Gardameer gedaan en dat was super goed meegevallen.

We verbleven in Chinatown, misschien niet de meest gebruikelijke locatie maar uiteindelijk is het allemaal goed meegevallen.  We lagen op wandelafstand van de Brooklyn Bridge, de Freedom Tower en 9/11 Memorial.  De Metro lag op 5 minuutjes wandelen zodat we ook snel op de andere locaties konden geraken.

Als we nog eens terug gaan naar New York (en dat willen we zeker!) dan zoeken we wel een verblijf in de omgeving van Times Square omdat daar ‘s avonds toch meer te beleven valt.

Ludlow street New York Chinatown

9/11 Memorial

Zodra we onze koffers in de B&B geplaatst hadden zijn we de stad gaan verkennen.  Dankzij het tijdsverschil hadden we nog de hele namiddag en avond om kennis te maken met the Big Apple.  Gezien we dicht bij het 9/11 Memorial zaten zijn we hier het eerst naar toe gewandeld.  Dit was meteen al een indrukwekkende ervaring.  Het is een prachtig monument dat je doet nadenken over de omvang van deze ramp, die we destijds ‘live’ meegemaakt hebben via TV.

911 memorial

NYC Freedom Tower

Vlak naast het 9/11 monument staat de Freedom Tower of officieel het One World Trade Center. Deze locatie in New York heeft een grote indruk achtergelaten bij ons.  We hebben er een hele tijd gebleven, het was ondertussen al laat in de namiddag.  Omdat we toch al een beetje moe waren (we waren wakker van 5 uur ‘s morgens en zaten met een tijdsverschil van 6 uur) besloten we om langzaam terug naar de B&B te wandelen.  Onderweg nog even in een Mc Donald’s gestopt en vervolgens zijn we gaan slapen.

911 memorial Freedom Tower

Route

Vanaf de luchthaven in Newark was het een half uurtje rijden tot onze B&B in de Ludlow Street.  We hebben deze route gedaan met de taxi en betaalden zo’n 60 $ inclusief tol.

Lees verder: Reisverslag New York dag 2

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments

Add a Comment