Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Reisverslag Route 66

Route 66 mother road

Reisverslag Route 66 en Las Vegas – dag 19

 Terug naar Las Vegas

Na een geweldige zonsondergang boven de Grand Canyon meegemaakt te hebben werden we de ochtend nadien wakker met dit zicht vanuit onze slaapkamer.  Het zonnetje was weeral van de partij.  Ideaal voor onze rit naar Las Vegas.

We gingen voor een 2de keer naar Las Vegas omdat we er vrienden gingen bezoeken die de eerste keer zelf op vakantie waren.  Anders hadden we waarschijnlijk een andere (en kortere) route naar LA gevolgd.

Grand Hotel Grand Canyon

Een kleine omweg via Route 66

Bij de voorbereidingen van onze roadtrip had ik gezien dat we tijdens onze rit van de Grand Canyon naar Las Vegas de cultroute Route 66 kruisten.  We besloten vandaag een kleine omweg te maken om een stuk van deze legendarische route te ervaren.  Ter hoogte van Seligman verlieten we de U.S. route 40 om vanaf daar de Historic Route 66 naar Kingman te nemen.

Route 66 rondreis Amerika

Roadmovies

Seligman was helemaal zoals ik het verwacht had.  We leken voor de zoveelste keer in een filmdecor rond te lopen.  Oude wagens uit de 50’s en 60’s, Motels, verlaten benzinepompen,…  Het was maar een klein plaatsje maar heel leuk om rond te kijken.

Route 66 oude auto's

The Rusty Bolt

Eén van de vele prachtige hoekjes in Seligman.  Wat vind je van deze oude Pick-up?

Route 66 pickup

Of wat vind je van dit Motel dat zo uit een filmscène lijkt te komen?  Als liefhebber van auto’s en roadmovies kon ik hier mijn hartje ophalen.

Route 66 Motel

Route 66 Gift Shop

Ben je op zoek naar een Route 66 souvenir?  Dan ben je in Seligman aan het juiste adres!  Er liggen een aantal winkeltje boordevol met Route 66 materiaal.  Magneetjes, verkeersborden, T-shirts, Posters,…  Je kan het zo gek niet bedenken of ze hadden het er.

Route 66 souvenir winkel

Route 66 magneet

Eten in een wegrestaurant

Van al dat winkeltjes kijken hadden we honger gekregen.  In de buurt van het winkeltje was er een klein wegrestaurant met een kleurrijk terras. We besloten om hier een hamburger te bestellen en deze met zicht op de Historic Route 66 op te smullen.

Route 66 terras

Route 66 hamburger

Een wel héél speciaal toilet

Voor we richting Kingman vertrokken hielden we nog even een pitstop in het bijzondere toilet van het restaurantje waar we zaten.  Je moest even zoeken, maar als je goed kijkt zie je de deuren van de toiletten.  Binnen was het toilet net zo uniek als de buitenkant.  Nieuwsgierig geworden?  Onze dochter heeft er een foto van gemaakt die je op deze pagina kan bewonderen.

Route 66 toilet

Route 66

En toen reden we over Route 66.  Je hebt zo van die momenten waar je heel je leven van droomt en plots ben je het aan het doen.  Over Route 66 rijden was zo één van de items op mijn bucketlist.  Op zich kon het even goed een andere route geweest zijn, maar het was toch wel leuk om te doen.  We hadden een rit van zo’n 140 km voor de boeg tot Kingman, waar we het Route 66 museum gingen bezoeken.

Rijden over Route 66

De 140 kilometers tot Kingman zagen er bijna allemaal uit zoals de foto hierboven.  Soms een bocht en heel soms een huis of stadje onderweg, maar voor de rest een verlaten weg.  In Kingman hebben we  tenslotte een bezoekje gebracht aan het Route 66 museum.  Zoals je kon verwachten lagen hier heel wat Route 66 gadgets, maar eigenlijk hadden we in Seligman veel leukere dingen zien liggen.  Ook de sfeer in Seligman vonden we fijner, meer het echte “Route 66-gevoel”.

Route 66 Museum Kingsman

Verder richting Las Vegas

Een half uurtje later verlieten we de souvenir shop van het Route 66 museum en reden we verder richting Las Vegas.  We namen de U.S. Route 93.  Deze route bracht ons van Arizona naar Nevada via de Mike O’Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge.  Deze mooie brug loopt boven de Colorado rivier ter hoogte van Hoover Dam.

Route Grand Canyon naar Las Vegas

Hoover Dam

Vlak na deze brug was de afrit voor Hoover Dam.  We hadden nog wat tijd voor we bij onze vrienden in Las Vegas op de BBQ verwacht werden en konden dus nog even een bezoekje aan deze wereldberoemde stuwdam brengen.

Vlak voor de dam was er nog een Security Check waar ze de auto’s controleerden.  Enkele minuten later stonden we geparkeerd op de overdekte parking in de buurt van het Visitor Center.  Zodra we uit onze Jeep stapten werden we geconfronteerd met een gigantische hitte!  In de schaduw was het zo’n 43°C.

Hoover Dam bezoeken

Vanaf de parking wandelden we richting Hoover Dam.  Het Visitor Center was helaas juist gesloten.  We besloten dan maar een korte wandeling over de stuwdam te maken. Wat ons vooral bij zal blijven is de hete, droge wind die er stond.  Dit was zonder twijfel het heetste plekje dat wij tijdens onze volledige rondreis tegengekomen zijn!

Vanaf Hoover Dam heb je een mooi zicht op de Mike O’Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge, ook wel Hoover Dam Bypass Bridge genoemd.  Onder deze brug zie je de Colorado rivier.

Hoover Dam brug

Hoover Dam stuwmeer

Na ons wandelingetje over Hoover Dam slenterden we terug naar onze Jeep.  Het was nog steeds enorm warm en we hadden honger gekregen.  Die BBQ bij onze vrienden zou gaan smaken!

We reden verder naar ons hotel in Las Vegas om ons in te checken en te verfrissen.  Deze keer logeerden we niet in hotel Tropicana, maar in het Renaissance Las Vegas hotel.  Na een verfrissende douche vertrokken we voor een geweldige Amerikaanse barbecue.  Het einde van een leuke, maar snikhete dag.

Hotel kamer Renaissance Las Vegas

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments