Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Amerika door de ogen van een kind

Amerika kids

Een 8-jarige fotografe in Amerika

Amerika is een geweldige en onvergetelijke bestemming voor kinderen!  Ons dochtertje wist niet wacht ze moest verwachten toen we beslisten om naar de USA te gaan.  Sinds we terug zijn heeft ze de Amerika-microbe helemaal te pakken.  Iedere dag viel er wel iets leuks te beleven voor haar en dat heeft ze allemaal op foto en video vastgelegd.

iPod Touch

Tijdens de eerste dag van onze vakantie verbleven we in New York en daar had ze een iPod Touch gekocht in de Apple Store.  Vanaf toen heeft ze een volledige reportage gemaakt van onze rondreis.  New York, San Francisco, de Nationale Parken, restaurants, eten, winkels, bomen, wolken,…  Je kan het niet gek genoeg bedenken of ze heeft er foto’s van gemaakt!

Met kinderen naar Amerika Horseshoe Bend

 Ontdek Amerika door de ogen van een kind

Tijdens onze rondreis door West-Amerika heeft ze in totaal meer dan 2.000 foto’s gemaakt met haar iPod.  Ze probeerde zoveel mogelijk van haar favoriete plekjes en activiteiten vast te leggen.  Het was geweldig leuk om haar bezig te zien en nog leuker om nadien haar foto’s te bewonderen.   Zo konden we duidelijk zien wat voor haar de hoogtepunten waren en welke details zij op foto had vereeuwigd.

Bekijk hier (een gedeelte van) haar fotoalbum

Foto's maken van de Sequoia's

Op de achterbank

Als je zo’n 5.000 km op de achterbank zit heb je tijd genoeg om de landschappen die aan je voorbij glijden te bewonderen en te fotograferen.  Als chauffeur vond ik het bijzonder fijn om foto’s van onze autoritten terug te zien.  Dat is meteen ook een tip voor wie met kinderen naar Amerika gaat.  Laat ze onderweg “reporter” spelen.  Zo hebben je kinderen een leuke bezigheid en jij nadien heel originele foto’s…

Verder op deze pagina geven we je enkele leuke voorbeelden.

Zion National Park

Onze rit door Zion National Park pas gewoonweg formidabel!  Onze dochter maakte deze leuke foto door de achterruit.  Met onze koffers, de weg én de omgeving van het Park op de foto straalt dit helemaal de vakantiesfeer uit, nietwaar?

Rondreis West Amerika met auto

Vind ik leuk

Een roadtrip kan zoals je ziet heel leuk zijn voor kinderen.  Hier gaf ons dochtertje zelf aan hoe ze de rit richting Monterey vond.

Amerika door de ogen van een kind

Highway One

Het laatste gedeelte van onze roadtrip liep over Highway One langs de grillige Westkust.  Wat vind je van deze foto die ze onderweg gemaakt heeft?

Highway One Californië

Het was voor ons allemaal een magisch moment om tijdens zonsondergang over de legendarische Highway One richting Santa Barbara te rijden.  Deze foto vind ik persoonlijk een geweldige herinnering aan dit moment.  De foto straalt perfect de sfeer uit die er op dat moment hing!

Zonsondergang Highway One

Eten in Amerika

Voor onze dochter was het een maand feesten in Amerika.  BBQ, hamburgers, frietjes, pancakes en spek, spare ribs, chips, Pepsi Coke,…  Tenminste als je haar foto’s moet geloven 😉

A big Coke

Onderweg naar Yosemite National Park waren we gestopt in een restaurantje met een geweldig panorama en een leuk terrasje.  De “Big Coke” voor haar alleen vond ze uiteraard geweldig…

Pepsi Refill Amerika

McDonald’s in Las Vegas

Tot grote vreugde van de jongste in de auto stopten we in Las Vegas voor een McDrive.  Toen we voor haar Chicken Nuggets bestelden vroeg de vriendelijke dame aan de andere kant van de speaker: ” 10, 20, 40 or 60 nuggets Sir? ”  Euh…!?  Dat was lachen!

McDonald's Las Vegas

Flamin’ Hot

Op de achterbank was het  feest met een super pikante Lay’s Chips. Even een selfie maken uiteraard!

Lay's Flamin Hot Chips

Amerikaanse toiletten…

Route 66

Een toilet hoort meestal niet thuis tussen de standaard vakantiefoto’s, maar deze foto’s willen we toch met je delen.  Onze dochter was zo onder de indruk van dit toilet op Route 66 dat ze haar bezoekje wilde vereeuwigen.  Wist jij dat de damestoiletten over TV en telefoon beschikten?

Amerika toilet route 66

Alcatraz Island

Of wat denk je van dit toilet op Alcatraz Island?

Toilet Alcatraz Island

Bezienswaardigheden

Natuurlijk heeft ze ook foto’s van de ‘gewone’ bezienswaardigheden gemaakt.

Bryce Canyon

Ook haar knuffel Robijn heeft alles meegemaakt, zoals hier een uitstapje in Bryce Canyon National Park.

Robijn beer knuffel

Meer leuke foto’s volgen…

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments