Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Reisverslag New York – dag 2

Chinatown in New York

Dag 2 in New York

  • Datum: Maandag 7  juli 2014
  • Plaats: New York
  • Hotel: Airbnb
  • Weer in NY: 33°C, zonnig

Na een goede nachtrust werden we wakker in een zonnig en levendig China Town.  Vandaag stond het Top of the Rock Observation Deck op ons programma.  Vanuit de Ludlow Street namen we de Metro, die op slechts enkele minuutjes wandelen van onze B&B lag.

New York City Subway

“East Broadway” was voor ons de dichtstbijzijnde halte van het indrukwekkende Metrostelsel van New York.  De Metro van New York is met een netlengte van 368 kilometer één van de grootste metronetwerken ter wereld en bedient de stadsdelen Manhattan, The Bronx, Brooklyn en Queens.

Subway New York East Broadway

Zoals in de films

Het was juist zoals we het uit verschillende films kennen.  Lange gangen, mensen die zich naar de Metro haasten, straatartiesten, het aan en af rijden van Metro’s,…  Een leuke ervaring en vooral heel handig en eenvoudig.  Even het plannetje van de Subway bestuderen en je hebt er vrij snel door hoe het allemaal in elkaar zit.  Het werkt met kleuren, cijfers en letters.  Je beslist naar welke locatie in New York je wil gaan en vervolgens zoek je het dichtstbijzijnde metrostation.  Dan bestudeer je op het kaartje via welke route je er kan geraken en of je ergens moet overstappen op een andere lijn.

Metro New York downtown

Pay-Per-Ride MetroCard

We kozen voor een “Pay-per-Ride” Metrocard.  We hadden één kaart voor ons drieën die we zelf konden opladen.  Per rit en per persoon ging er 2,5 $ van onze kaart.  Dit was voor ons een vrij goedkope oplossing om ons snel door New York te verplaatsen.  Onze eerste rit met de Metro was “Uptown” richting het Rockefeller Center.

Rockefeller Center New York

Top of the Rock Observation Deck

Eén van de eerste bezienswaardigheden die we vandaag bezochten in New York was het Top of the Rock oberservation Deck.  De toegang tot dit beroemde gebouw was inbegrepen in onze New York City Pass.   Er waren bijna geen wachtrijen, we moesten slechts 20 minuutjes wachten voor we met de lift naar boven konden.  Eénmaal boven werden we getrakteerd op een geweldig panorama over New York.  We zijn er zeker een half uur gebleven om te genieten van het uitzicht.  Daarboven besef je pas hoe groot en mooie deze stad wel is.

Rockefeller center panorama

Foto’s Observation Deck

Uiteraard heb ik heel wat foto’s gemaakt vanaf het Observation Deck.  Liefhebbers kunnen ze bewonderen in dit fotoalbum.

 

Times Square

Na het Rockefeller Center wandelden we naar het Times Square.  Nog zo’n plek die je moet gezien hebben wanneer je in New York bent.  Je moet dit zeker ‘s avonds bezoeken zodat de verlichting en reuzenschermen met reclame nog indrukwekkender zijn, maar zelfs tijdens de dag waren we onder de indruk van dit plein.  Er loopt heel wat volk rond, dag en nacht…

Times Square New York

M&M Store New York

Eén van de winkels die op het to-do lijstje van ons dochtertje stond was de M&M store.  3 verdiepingen vol M&M’s en M&M merchandising!  Ga je met kinderen naar New York?  Dan moet je hier absoluut eens langs gaan.  Wij kochten er een aantal leuke souvenirs voor de thuisblijvers.

M&M store New York

M&M store New York foto

Een wandeling over de Brooklyn Bridge

Ondertussen was het al avond geworden en trokken we terug richting de B&B voor onze laatste activiteit van de dag: een wandeling over de Brooklyn Bridge.  Dit was echt de perfecte afsluiter voor een heerlijke dag in New York.  Ondanks onze benen al een beetje vermoeid waren besloten we om toch volledig over de Brooklyn Bridge te wandelen om de Skyline te bewonderen.

Brooklyn Bridge wandeling fietsen

Blijkbaar waren we niet de enige met dit idee.  Er waren heel wat wandelaars en fietsers die over deze beroemde brug aan het wandelen waren.  Het is dan ook heel leuk om eens over deze brug te wandelen.  Het wandelpad ligt boven de weg waar de auto’s rijden.  Je kan er dus in alle rust slenteren en genieten van het uitzicht.

Brooklyn Bridge wandelpad skyline

Taxi

Eenmaal aan het einde van de brug waren we echt moe geworden.  Na een korte zoektocht vonden we een taxi die ons terug richting Chinatown bracht.  Zo’n 15 $ later liepen we terug in de Ludlow Street richting de B&B.  Het einde van weer een prachtige dag in New York.

Lees verder: Reisverslag New York dag 3

Taxi New York Brooklyn

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments

Add a Comment