Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Autorijden in Amerika

Van Monument Valley naar KayentaAutorijden in Amerika

Op deze pagina delen we onze persoonlijke ervaringen met autorijden in Amerika.

Voor ons vertrek had ik eerlijk gezegd wat zenuwen en zat ik met heel wat vragen over autorijden in de Verenigde Staten.  Hoe zou het verkeer zijn in Amerika?  Gaan we gemakkelijk onze weg vinden?  Hoe zit het met de verkeersregels?  Waar kan je tanken en hoe zit het met die andere naamgeving van de brandstoffen?  Is het er veilig op de baan?  Wat als je pech hebt onderweg? …

In de film

We waren nog nooit in Amerika geweest en kenden het enkel van de film en TV.  Wilde achtervolgingen, verlaten wegen door de woestijn waar je haast niemand tegenkomt, hotels en parkings waar je de sleutel van je wagen afgeeft om hem te laten parkeren, drive-ins, kaarsrechte wegen die wel oneindig lijken, een highway met 7 rijstroken (in elke richting), supertrucks onderweg, rollende struiken over de weg in de woestijn,…

Route van Monument Valley naar Grand Canyon

 

In het echt

Ik ga je meteen gerust stellen. Wij vonden het zalig en super eenvoudig om in Amerika rond te rijden!  Alles wat we kenden uit de films hebben we gezien, behalve de wilde en spectaculaire achtervolgingen.

Als je voor dezelfde roadtrip als ons kiest kom je het allemaal tegen!  Neem zeker eens een kijkje op deze pagina met onze gedetailleerde route.  Daar kan je heel wat foto’s terugvinden die we onderweg gemaakt hebben.  Zo heb je meteen een idee van al het moois dat je te wachten staat!

Grote trucks in Amerika

Relaxed

Wat ons meteen opviel was hoe relaxed rijden het is in Amerika.  Een gigantisch contrast met België en de rest van Europa.  Zo goed als alle chauffeurs houden zich voorbeeldig aan de speed limits, zijn hoffelijk, geven gedisciplineerd voorrang waar het hoort,…  Eenmaal uit de grote steden rij je soms helemaal alleen op de weg.

Route Monument Valley

Tips

Tenslotte willen we je nog enkele tips en weetjes delen.

Tanken

Hou er rekening mee dat je in Amerika zo goed als altijd op voorhand moet betalen.  Dit kan met Visa of cash.  Je betaalt dan het bedrag dat je denkt te tanken en laat weten voor welke pomp.  Vervolgens heb je dat bedrag ter beschikking aan de opgegeven pomp.  Heb je een volle tank en nog geld over?  Dan krijg je wanneer je cash betaald heb de overschot terug aan de kassa, in het geval je met Visa betaald hebt storten ze het resterend bedrag enkele dagen later terug.

Opgelet: Betalen met Visa is in bepaalde onbemande benzinestations niet mogelijk omdat je eerst een postcode moet opgeven voor je verder kan met je Visacard.  Je kan dus best altijd wat cash meenemen.

Tanken in Amerika

GPS

Wij hebben ervoor gekozen om onze eigen TomTom mee te nemen.  Dan moesten we enkel een kaart van Noord-Amerika aanschaffen, wat op dat moment heel wat goedkoper was dan een huurwagen met GPS.  Een bijkomend voordeel is dat je alle adressen die je wil bezoeken al op voorhand kan ingeven als favoriet.

Route naar San Francisco Airport

Eten en drinken

Soms maak je lange ritten met de auto en kom je onderweg helemaal niets tegen waar je kan eten of drinken.  Daarom is het aan te raden om altijd wat eten en drinken mee te nemen.  Wij hadden bijvoorbeeld 3 bussen water van elke 4 liter voor ‘noodgevallen’  en ‘s morgens kochten we ook altijd wat gekoelde frisdrank voor de dag zelf.

Tussenstop richting Sequoia National Park

Vers fruit is ook altijd lekker als tussendoortje.  Deze leuke fruit stand kwamen we tegen op onze route naar Sequoia National Park.

Middle of nowhere

Op onze route zijn we toch een aantal keren door gebieden gereden waar het gevoel had alleen op de wereld te zijn.  We dachten dat er tijdens de maand juli veel verkeer en toeristen op de baan zouden zijn, maar dat was helemaal niet het geval!  Soms reden we zelfs 100 km zonder ook maar iemand tegen te komen!

U.S. Route 89 richting Page

In die ‘verlaten’ gebieden heb dan je meestal ook nog geen GSM-bereik.  Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Het is er gewoon heerlijk om te rijden en uiteindelijk kom je er na even wachten wel altijd iemand tegen.

Leuke tussenstops

Onderweg zijn we heel wat mooie plekjes tegengekomen die een tussenstop waard zijn.  Binnenkort vermelden we onze favoriete plekjes op deze site.

Moonstone Beach  stenen

Door de Nationale Parken

Wat ik zeker nooit zal vergeten zijn onze autoritten door de Nationale Parken.  Je kan daar door sprookjesachtig mooie decors rijden!  Zo kan je de Monument Valley Scenic Drive nemen, tussen de gigantische Sequoia’s van Sequoia National Park rijden, genieten van de roestbruine kleuren in Zion National Park en nog veel andere parken ontdekken.

Ingang Yosemite National Park

Bagage

Omdat we tijdens onze rondreis in zo’n 14 verschillende hotels moesten overnachten probeerden we zo weinig mogelijk koffers mee te nemen.  Dan konden we heel wat sleurwerk uitsparen.  Wat hadden we meegenomen voor 1 maandje USA?  Drie grote koffers en twee stuks handbagage.

Hotels in Las Vegas

Het moet tenslotte ook in de koffer van je huurwagen passen hé!  😉

Rondreis West Amerika met auto

 

 

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments