Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Fotogenieke locaties Westkust Amerika

Antelope Canyon lichtstraal

Fotogenieke locaties Westkust Amerika

Tijdens onze rondreis door West-Amerika zijn we heel wat prachtige landschappen en fotogenieke plekjes tegengekomen.  Regelmatig ontvang ik de vraag waar mijn favoriete fotoplekjes waren.

Daarom heb ik besloten om een aantal van deze locaties te delen op deze pagina.  Hier een aantal plekjes (in alfabetische volgorde) waar ik het heerlijk vond om foto’s te kunnen maken:

Alcatraz Island

Het Alcatraz eiland met de wereldberoemde gevangenis heeft al in verschillende films als decor gediend.  Het geeft dan ook een bijzonder gevoel wanneer je hier zelf eens kan rondlopen.  Ik vond het ook een fotogenieke plek met al die oude cellen en gebouwen.

Mijn tips & ervaringen:

 • ‘s Morgens hangt er meestal mist boven het eiland, wat een bijzondere sfeer geeft
 • Deze mist trekt meestal in de namiddag weg, waardoor je weer heel andere foto’s kan maken.  (Wij waren helaas iets te vroeg vertrokken)

Alcatraz Island San Francisco bezoeken

Alcatraz Audio Tour

Antelope Canyon

Dit was zonder twijfel een van de meest indrukwekkende Canyons tijdens onze rondreis.  Antelope Canyon is een droom voor wie graag foto’s maakt.

Mijn tips & ervaringen:

 • Wanneer je deze lichtstralen wil zien moet je een tour op de middag boeken.  Dit kan je best maanden op voorhand doen!
 • Wanneer je voldoende tijd wil hebben om foto’s te maken kan je best de ‘photography tour’ boeken, maar deze is wel wat duurder.  Wij boekten een ‘standaard’ tour en hadden hierdoor slechts zeer beperkt de tijd om een kiekje te schieten.

Met gids door Antelope Canyon

Bryce Canyon National Park

Absoluut een topper om foto’s te maken in een bijzonder decor!

Mijn tips & ervaringen:

 • Maak zeker een wandeling door de canyon, daar kom je echt fotogenieke plekjes tegen
 • Wanneer je beslist een tocht met paarden door de canyon te maken moet je rekening houden met heel wat stof.  Onderweg heb ik mijn lens verschillende keren moeten kuisen (en dat is niet handig terwijl je paard langs de steile hellingen wandelt)

Bryce Canyon Wandeling

Grand Canyon

Een van de dingen op mijn bucket list was een zonsopgang en zonsondergang boven de Grand Canyon meemaken.  Een zonsondergang heb ik ondertussen al van het lijstje kunnen schrappen, maar voor een zonsopgang lag ons hotel helaas niet goed.  Daarom hebben we een 2de keer Grand Canyon geboekt, maar deze keer in het park!

Grand Canyon sunset

Mijn tips & ervaringen:

 • Wanneer je een zonsondergang wil fotograferen moet je zeker tijdig vertrekken naar de locatie waar je foto’s wil maken.  Je zal merken dat je niet de enige bent die een mooi plekje op de eerste rij wil…  😉
 • Zoek op voorhand op internet het exacte tijdstip op wanneer de zon onder gaat
 • The best viewpoints van de Grand Canyon

Grand Canyon zonsondergang

Highway One

Deze legendarische route langs de ongerepte westkust van Amerika is een van de mooiste routes die ik tot nu toe gereden heb.

Mijn tips & ervaringen:

 • Wanneer je van het zuiden naar het noorden rijdt staat de zon door de dag meestal achter je.  Handig wanneer je onderweg foto’s wil maken of filmen.  Een nadeel is dat de meeste parkings aan je linkerzijde liggen.
 • Er zijn gigantisch veel mooie uitzichtpunten, voorzie dus voldoende tijd wanneer je veel foto’s wil maken onderweg.
 • De Bixby Creek Bridge is een prachtig bouwwerk om te fotograferen.  Niet veel verder (richting Monterey) kom je deze rotsen tegen die rood en groen kleuren van de vetplanten.

Roadtrip Highway 1 Californie

De Bixby Creek Bridge is een prachtig bouwwerk langs de Westkust.

Highway 1 - Bixby Creek Bridge

Horseshoe Bend

Op deze plaats heb ik gevloekt dat ik voor de Canon 70D gekozen heb en niet voor een full frame versie ben gegaan.  De Horseshoe Bend is werkelijk prachtig om te fotograferen, maar ik kreeg helaas niet de volledige bocht in de Colorado in beeld.  Daarom heb ik maar een panoramafoto gemaakt met mijn iPhone.

Voor onze volgende rondreis door Amerika heb ik een GoPro gekocht zodat ik met de super view toch wat filmpjes kan maken die een 170° hoek van het landschap kan vastleggen.

Horseshoe Bend panorama

Mijn tips & ervaringen:

Horseshoe Bend bezoeken

Monument Valley

Wanneer je Monument Valley nog nergens gezien hebt op foto of film voor je naar Amerika vertrekt kom je waarschijnlijk van een andere planeet.  Dit bijzondere landschap fungeerde reeds in verschillende films, commercials en videoclips als decor.

Ik had dan ook het gevoel dat ik er al eens geweest was, heel vreemd.

Mijn tips & ervaringen:

Monument Valley rondreis

Moonstone Beach

Deze prachtige rotsen kan je vinden in de buurt van Moonstone Beach in Californië.  Tijdens ons bezoek aan dit mooie strand in Cambria ontdekten we deze fotogenieke locatie.  Een blauwe lucht, het bruine strand, geelachtige rotsen,…

Moonstone Beach stenen

Red Canyon

Tijdens je rit naar Bryce Canyon National Park kom je Red Canyon tegen.  Wanneer je die typische roadtrip foto wilt voor het tunneltje door zo’n rode rots moet je hier zeker eens halt houden op de parking vlakbij.

Utah’s Scenic Byway 12 - Red Canyon visitor center parking

Red Canyon arch to Bryce Canyon

Sequoia National Park

Een geweldige locatie waar je jezelf even kleinduimpje kan voelen.  Ik vond het niet eenvoudig om deze gigantische bomen zo in beeld te krijgen dat je hun enorme omvang kan weergeven.    Maar ik ben dan ook maar een hobby fotograaf  zonder full frame 😉

Het was in ieder geval een heerlijke locatie om te genieten van de natuur en de roestbruine kleuren van deze Sequoia’s.

Sequoia National Park tunnel door boom

Omtrek Sequoia boom in het National Park

Yosemite National Park

Yosemite is een geweldig mooi park om foto’s te maken.  Wij hadden er helaas slechts 2 nachten geboekt, veel te weinig om voldoende fotogenieke plekjes te bezoeken.

Hou je ervan om de natuur te fotograferen?  Mooie landschappen?  Panorama’s?  Dieren?  Dan heb ik goed nieuws voor jou!  Het is er sprookjesachtig mooi!

Wandelen in Yosemite National Park

Yosemite dieren

Yosemite vogel

Zion National Park

Weg door Zion National Park

17 mile drive

Monterey 17 mile drive 1

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
13 Comments

Add a Comment