Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Reisverslag Disneyland Anaheim

Disneyland Anaheim Reisverslag

Reisverslag Disneyland Anaheim – dag 21

  • Datum: Vrijdag 25 juli 2014
  • Plaats: Anaheim
  • Hotel: Hilton Anaheim 
  • Weer: 30°C en zonnig

 Disneyland, here we come!

We zijn vroeg opgestaan omdat we zoveel mogelijk wilden genieten van ‘s werelds eerste Disneyland.  In de lobby van het Hilton hotel was er een standje waar ze tickets voor Disneyland verkochten.

Disneyland en Disney California Adventure Park

We hadden de keuze tussen tickets voor Disneyland Park, Disney California Adventure Park  of een combiticket.  Een combiticket was uiteraard voordeliger dan 2 aparte tickets, maar gezien we maar één dag hadden kozen we er voor om enkel het Disneyland Park te bezoeken.  Het Adventure Park zag er ook wel heel leuk uit, maar beide parken op zo’n 12 uur tijd leek ons toch niet haalbaar.

We betaalden 282 USD voor 2 volwassenen en 1 kind.  Niet goedkoop, maar er was gelukkig een gunstige dollarkoers op dat moment.  Na jaren Disneyland Paris bezocht te hebben kwam er eindelijk een droom uit.

Disneyland Anaheim inkom Tickets

Vanaf ons hotel was het zo’n 20 minuutjes wandelen tot aan de inkom van deze themaparken.  Onderweg kochten we nog enkele flesjes water en bananen.  Het was ondertussen al lekker warm en het beloofde weer een stralende dag te worden.  We hadden ondertussen al 20 zonovergoten dagen achter de rug.  Alleen daarom zouden we terug een rondreis door West-Amerika willen maken!

Splash Mountain

Wat ons meteen opviel was dat Disneyland Paris geen exacte kopie is van Disneyland Anaheim.  Uiteraard zijn er veel gelijkenissen, maar ook heel wat verschillen.  Maar goed, dan zijn we toch niet naar Amerika gevlogen om hetzelfde als in Parijs te beleven.

Eén van de attracties die je in Frankrijk niet kan vinden is de Splash Mountain.  Er stond nog geen lange wachtrij en we besloten meteen een ritje te maken.  Een verfrissing was nu al welkom!

Splash Mountain Disneyland Anaheim

Het bijzondere van deze attractie met boomstammen was dat je naast het zichtbare gedeelte buiten ook nog een ‘extraatje’ kreeg in een grot.

Groen

Disneyland Anaheim is ook ‘groener’ dan het broertje in Parijs.  Er staan heel wat bomen en planten tussen de attracties, die ook nog eens dichter bij liggen.  Dit maakt dat de sfeer nog ‘gezelliger’ is dan het Disneyland dat wij gewoon waren.

Piratenboot Disneyland

Het kasteel van Disneyland

Wat ons verbaasde was dat het kasteel van Disneyland Park Anaheim een stuk kleiner was dan dat van Parijs. We hadden verwacht dat dit ‘op z’n Amerikaans’ veel groter zou zijn.  Maar dit was dan ook het allereerste Disneyland…

Disneyland Amerika met kinderen

De tijd vliegt

Voor onze dochter was het een hoogdag!  We wandelden van de ene attractie naar de andere.  Gelukkig was het niet te druk waardoor de wachttijden behoorlijk goed meevielen.  De dag vloog voorbij en zo begon het ondertussen al te schemeren.  In de buurt van het water rondom Tom Sawyer Island begonnen verzamelden de mensen voor de een show met Mickey.

Deze spectaculaire show met boten, draken en speciale lichteffecten moet je beslist gaan kijken met je kinderen!

Piratenboot show Disneyland

Disneyland vuurwerk

Na deze geweldige show haastten we ons naar het kasteel van Disneyland.  Daar zou enkele ogenblikken later de vuurwerkshow starten.

Disneyland Amerika vuurwerk

Het was ondertussen al laat geworden, maar we kregen er niet genoeg van.  Je komt ook niet alle dagen in Disneyland Amerika hé!?  Voor we terug naar het hotel wandelden mocht ons dochtertje nog 2 attracties kiezen om deze onvergetelijke dag af te sluiten.  Ze koos voor de Matterhorn Bobsleds en de theekopjes.

Theekopjes Disneyland Anaheim

Mainstreet

Door een sfeervol verlichtte Mainstreet slenterden we naar de uitgang van het Park.  We wilden allemaal dat dit nog bleef duren, maar aan alle mooie liedjes komt een einde…

Mainstreet Disneyland Anaheim

Het was ondertussen al middernacht en we hadden nog een wandeling van 20 minuutjes naar ons hotel voor de boeg.  Onze voeten en benen waren moe van een ganse dag in Disneyland rond te lopen.  We waren dan ook blij wanneer we in ons bed lagen.  Morgen zouden we op tijd moeten vertrekken om tijdig in Santa Barbara te geraken, maar of dat gaat lukken…

Disney Way Anaheim

 

Voeg de auteur Frederik Maesen toe aan je Google+ kringen

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
No Comments