Over deze site

Een rondreis door West-Amerika vraagt heel wat voorbereiding.  Deze website heb ik gemaakt zodra we beslist hebben om naar de Verenigde Staten te trekken.  Alles wat met onze vakantie te maken heeft verzamel ik op deze locatie.  De voorbereidingen, alle bezienswaardigheden die we willen bezoeken, de hotels waar we onderweg gaan overnachten, het volledige reisschema, ons reisverslag, de route die we gaan volgen,…

Voorbereiding

We droomden er al jaren van een rondreis te maken door het Westen van de Verenigde Staten.  December 2013 namen we de beslissing en boekten onze vlucht naar San Francisco.  Daarna kwam de volgende en moeilijkste stap: de route bepalen.  Hiervoor zijn we eerst naar de ervaringen gaan luisteren van vrienden die er al eens geweest waren.  Daar mochten heel wat waardevolle tips ontvangen.

1 – De vluchten

Van bijna iedereen kregen we de tip onze vlucht vroeg te boeken omdat dit meestal voordeliger was.  Dat hebben we dan ook maar gedaan.  De goedkoopste vlucht naar San Francisco had een tussenstop in New York.  Dan hebben we maar meteen beslist om er ook 4 nachten in “the Big Apple” aan toe te voegen.

2 – De route

Zodra we wisten wanneer en waar onze rondreis zou starten en eindigen konden we van start met het uitstippelen van de route.

3 – Hotels

Bij het uitwerken van onze route hebben we meteen ook de hotels vastgelegd.  Op deze manier konden we ons reisschema opstellen en per dag de route tussen 2 hotels berekenen.  Zodra alle hotels op onze route geboekt waren konden we starten met het opstellen van de dagschema’s.

We weten nu hoeveel kilometer en uren we elke dag moeten rijden.  Nu

4 – Bezienswaardigheden

Na het vastleggen van de hotels en de route konden we de bezienswaardigheden plannen.  Soms hebben we onze route een beetje moeten aanpassen om een aantal extra bezienswaardigheden mee te pikken.

Het was ons al snel duidelijk dat er zoveel bezienswaardigheden zijn dat we ze niet allemaal bezocht krijgen tijdens onze vakantie.

5 – Reisschema

Het resultaat van al de voorgaande punten is een overzichtelijk reisschema met alle routes, hotels en bezienswaardigheden.

6 – Reisverslag