Rondreis West Amerika Monument Valley
Nog meer USA tips >>Ontdek hier nog meer informatie over onze roadtrips in Amerika.

Dag 8 – Van San Francisco naar Yosemite

Met de bus in San Francisco

Op naar Yosemite National Park

Vandaag zijn we van San Francisco naar Yosemite National Park gereden.  ‘s Morgens namen we in een mistig en fris San Francisco de bus naar het Avis kantoor waar we onze huurwagen ophaalden.  Een uurtje later reden we al over de Bay Bridge over Highway 80 richting de zon.

San Francisco Bay Bridge

Enkel uurtjes later was het landschap helemaal anders, met een heerlijke 38°C in de schaduw.  Na 2 relatief koude dagen in San Francisco was het zalig om te genieten van de warmte.  In de buurt van Yosemite National Park hielden we nog even halt in een restaurantje, om vervolgens onze rit verder te zetten.

Yosemite National Park onderweg

De landschappen onderweg waren gewoonweg prachtig!

Yosemite National Park huurwagen

Yosemite National Park

Aan de ingang van het Nationale Park namen we voor 80 dollar een pas voor een jaar.  Hiermee krijgen we ook toegang tot de volgende Nationale Parken die we gaan bezoeken.  Dit is veel voordeliger dan voor elk Park apart inkom te betalen.

 

Yosemite National Park ingang

Ons hotel:  Cedar Lodge

Na een korte rit door het park kwamen we ‘s avonds aan bij ons hotel “Cedar Lodge”.  Het was nog altijd snikheet en we zijn dus maar meteen het zwembad ingedoken.  Daarna nog wat “Fish and Chips” gegeten en vervolgens ons bedje opgezocht.  Morgen staat er een mooie wandeling op het programma.

 

Yosemite National Park Cedar Lodge

 

Volg me
Latest posts by Frederik Maesen (see all)
Vond je dit artikel leuk of interessant? Delen en reageren = dankjewel
One Comment

Add a Comment